Cariben

Conceptontwikkeling Caribbean Urban Villas

De locatie

  • Locatie: Cariben
  • Project: Ontwikkeling uniek, duurzaam en betaalbaar woonconcept

Resultaten

  • Potentie-analyse
  • Planvisie
  • Ontwikkeling nieuw woonconcept voor de Cariben

Plan van aanpak

Enige jaren werkervaring op de Cariben heeft me een goed beeld van de eilanden gegeven. Daarbij viel me op dat er weinig aandacht is voor duurzaam wonen. Ik ontwikkelde een woonconcept dat volledig aansluit bij de mogelijkheden en kansen van het gebied. Daaruit is de Caribbean Urban Villa ontstaan: een vrijstaande villa, voor de brede middenklasse. Zoveel mogelijk zelfvoorzienend, energiebewust, stijlvol en voorzien van alle moderne gemakken. Bovenal: duurzaam en betaalbaar, nu en in de toekomst.

Voor dit concept heb ik zon, wind en water optimaal ingezet om het fossiele brandstofverbruik zo laag mogelijk te houden. De ruimtelijke indeling heb ik afgestemd op de klimatologische omstandigheden en de gebruikersbehoeften. De beplanting zorgt samen met het ecologische tuinontwerp voor maximale beschutting en afscherming. De inrichting van de buitenruimte is optimaal afgestemd op de binnenruimte.

Deze energiebewuste villa is efficiënt in onderhoud en gebruik en comfortabel in woongenot. De villa laat ik onderscheiden door een karaktervolle architectuur en de toepassing van hoogwaardige, onderhoudsarme eco-materialen uit de regio. In een wijk waarbij landscaping een integraal onderdeel is van de omgeving.

Brochure Caribbean Urban Villa’s