Bouwen is net voetballen: de kracht van verandering

De bouw anno nu: het moet anders. Duurzamer. Goedkoper. Geïntegreerd. Vanuit samenwerking. Met meer vertrouwen. Met kwaliteit. Innovatief… Alles. En vooral ook beter.

De bouw als veranderend business model staat in de picture. De zoektocht naar betere modellen die de bouw in een positiever daglicht stellen, die faalkosten verminderen en processen inzichtelijker maken, zijn aan de orde van de dag. Maar waarin ligt de kracht van verandering nou echt?

Afgelopen maandag hoorde ik op BNR nieuwsradio een heel interessant interview met inspanningsfysioloog Raymond Verheijen over de World Football Academy. Heel bijzonder: een mooie spiegel voor de vastgoed sector.

De missie van Verheijen is om de voetbalsector te verbeteren door juist terug te gaan naar de basis van de voetbalsport. Naar de kern. Dit doet hij door coaches, stafleden en voetballers de mogelijkheid te bieden om zich te ontwikkelen tot unieke voetbalspecifieke specialisten op allerlei vakgebieden. Vakgebieden buiten het voetbal.

Dat klinkt bijna paradoxaal: bij de kern van je vak blijven door je juist via andere gebieden te specialiseren.

Maar Verheijen staat niet alleen in die opvatting. Einstein noemde al dat je de beste oplossingen kunt vinden in de denkwereld buiten je eigen vakgebied. Je vindt geen oplossingen door in de context te blijven denken waarin problemen zijn ontstaan.

Verheijen zoekt daarom verbetering, voor in dit geval de training van voetballers, door specialistische vakgebieden bij het voetbal te betrekken. Hij noemt daarvoor zo’n tien specialismen waaronder voeding, tactiek, revalidatie maar ook psychologie.

Belangrijk in zijn betoog is dat je niet een specialist, een psycholoog bijvoorbeeld, de voetbalwereld inhaalt om voetballers te trainen maar alleen de specialistische kennis van de psycholoog. Het gaat om de verbinding tussen psychologie en voetbal. Dus een voetbaltrainer verdiept zich in psychologie om met die specifieke kennis een betere trainer te worden. Maar dat maakt hem geen psycholoog. Het geeft hem wél een andere kijk op zijn vak en een andere aanpak van zijn vak, in casu de omgang met en training van voetballers.

Wat is de link dan tussen voetbal en vastgoed?

Voetbal, net als vastgoed, is een conservatieve wereld. Verandering is moeizaam. En moet bij de bron beginnen. Op het moment dat daar het balletje gaat rollen, gaat het snel.

Veranderingen in de bouw worden vaak gezocht in vakspecifieke verbeteringen zoals BIM, innovaties, contracttypen, verticaal bouwen, duurzaam bouwen…

Maar waarin ligt echt de noodzaak tot verandering in de bouw? Is er überhaupt wel een intrinsieke wens tot verandering? Komt de roep voor verandering van binnenuit? Of wordt het te sterk gedreven door externe factoren zoals de veranderende, minder grijpbare, markt?

Vaak hoor je dat samenwerking, transparantie, betrokkenheid, vertrouwen onvoldoende ontwikkeld zijn. Moeten we die specialismen dan niet de bouw inhalen? Door het integreren van deze kennis uit andere sectoren?

Misschien werkt het model van de Football Academy ook voor de bouw wereld? En zo ja: zijn er specialismen die de bouw kunnen helpen in het veranderingsproces?

Hoe denk jij hierover?

 

 

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *