“Ik werk heel intuïtief”

Op 20 juni is een Interview verschenen over het verhaal achter mijn bedrijf in het magazine Amsterdamse Zakenvrouwen: lees het hier!

“Als een project kwaliteit heeft, verdient het zichzelf altijd terug”, valt Nina Kremers met de deur in huis. “Als ík erin geloof, zorg ik er voor dat alle belanghebbenden erin gaan geloven. Dan klopt het financieel ook. Ik kan niet beginnen met een rekensom. De rekensom moet de slagroom op het project zijn.”

Nina Kremers combineert visie met een vleugje Spaanse passie…

Ze noemt zichzelf liever projectcoördinator dan projectontwikkelaar. Met haar bedrijf Creative Real Estate Solutions ontwikkelt ze panden en locaties vanuit een heldere visie, met als specialisatie het vlot trekken van vastgelopen projecten. “Al bij de eerste kennismaking met een locatie of pand speelt zich een film voor m’n ogen af hoe het worden moet. Dat is voor mij een cruciale eerste stap, want ik werk heel intuïtief”, zegt Nina die met haar visie een brug slaat tussen de wensen van de eigenaar en de eisen van de gebruiker en de markt. Met haar jarenlange ervaring in de vastgoedbusiness heeft ze een langgekoesterde droom, die ze onbetwist laat uitkomen. “Er is op dit moment een stevige discussie gaande over de leegstand van panden, zowel in Amsterdam als aan de rand ervan, zonder concrete oplossingen. Mijn handen jeuken om deze panden, in overleg met de eigenaar, een nieuwe haalbare bestemming te geven.”

Vierenveertig jaar geleden werd dit temperamentvolle bijtertje geboren in Madrid uit een Nederlandse vader en een Spaanse moeder. “Mijn uit Drenthe afkomstige vader was ingenieur en reisde de hele wereld over. Hij maakte van boorlocaties projecten en dat is eigenlijk wat ik nu ook doe. Van niets iets maken”, aldus Nina die begin jaren ’70 met haar ouders en twee broers verhuisde naar Emmen. “Dat was wel even wennen, maar meer voor m’n moeder dan voor ons. Mijn vader was natuurlijk vaak weg”, herinnert ze zich. “Ik was een eigenwijs, maar makkelijk kind dat gauw veel vriendjes en vriendinnetjes had. Bovendien was ik ultrasportief want ik tenniste en turnde in de selectie en volgde ook nog een dansopleiding. Ik herinner me dat ik altijd in een joggingbroek naar school ging. Zelfs als ik van mijn moeder een rokje aan moest, deed ik die joggingbroek er overheen aan.”

Nina, begiftigd met een goed stel hersens, volgde het gymnasium en wilde maar één ding: bij haar vader werken. “Mijn vader zat veel in het Midden-Oosten en dat vond ik een magische wereld. Dus zei ik tegen hem: ‘ik begin gewoon bij jou en ga met je mee de wereld over’. Heerlijk mee het vliegtuig in op zoek naar het avontuur. Helaas overleed hij toen ik elf jaar oud was. Ik weet nog goed dat het gemis van mijn vader groot was en de eenzaamheid me overviel. Ik wilde weg uit Emmen en vertrok na het afronden van het gymnasium naar Amsterdam. Een nieuw avontuur tegemoet. ”

Het werd een studie Spaans met daarnaast internationale betrekkingen en economie. Door de jaren heen heeft ze op de arbeidsmarkt een indrukwekkend cv opgebouwd, waarbij het doceren van Spaans aan de UvA en de projectontwikkeling eruit springen. In laatstgenoemde branche heeft Nina een behoorlijke staat van dienst opgebouwd tot in de Caribbean aan toe. “Ik vind de dynamiek in de projectontwikkeling geweldig. Alles moet ervoor uit de kast en je moet continu nieuwe dingen bedenken. Daar hou ik van.”

Ook is ze dol op haar twee kinderen Sofía (10) en Simon (9), die hun bijzondere moeder niet alleen lief, maar ook een beetje gek vinden. “Haha, ik ben nogal een creatief type, dus ik doe wel aparte dingen met ze, ja. Ik durf veel en neem ze vaak mee op reis. Dat gevoel van vrijheid is heerlijk. Maar, mijn eigen bedrijf verschaft me ook vrijheid. Ik werk als een paard en bijt me als een pitbull in projecten vast. Ik ben een nachtdier, dus ik werk op alle tijden.”

Naast haar werk kan Nina zich heerlijk uitleven met XCO: een workout met behulp van een buis met vier kilo grit. “Het grit beweegt bij elke beweging die je maakt, heen en weer, van deksel naar deksel. Best heftig, maar het maakt je sterk en houdt je strak. En dat is geen overbodige luxe, want ik ben gek op koken. Ik ben en blijf een Spaanse, dus een tafel vol tapas is geen enkel probleem!”

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *