Nieuwbouw basisschool De Schakel weer stap dichterbij

Op 3 augustus is een artikel verschenen op de voorpagina van De Groene Venen over de planontwikkeling van basisschool De Schakel in Vinkeveen. Dit, naar aanleiding van het positieve advies die week door Welstand op de plannen. Lees het hier!

“De nieuwbouw van de Vinkeveense basisschool De Schakel is weer een stap dichterbij gekomen. Nadat het college van De Ronde Venen in juni al akkoord had gegeven op de nieuwbouwplannen, werd deze week bekend dat ook de welstandscommissie een positief advies geeft. Zo snel mogelijk na de zomervakantie wordt begonnen met de sloop van het huidige schoolgebouw, dat uit 1971 stamt en niet meer voldoet aan de huidige onderwijsnormen. Het schoolbestuur hoopt al op 1 januari 2013 de nieuwbouw in gebruik te kunnen nemen. Dat kan dankzij een uniek bouwplan van Nina Kremers, bouwadviseur en moeder van leerlingen van de school. De in totaal 120 leerlingen van De Schakel krijgen ondertussen les in de voormalige Mijdrechtse basisschool De Hoeksteen. Dit had de voorkeur boven noodlokalen op het plein of huisvesting op verschillende locaties.”

vooraanzicht De Schakel

Impressie door arc8

Doe mee met de conversatie

1 reactie

 1. Geachte mevrouw Kremers,

  Met interesse heb ik het artikel gelezen over de nieuwbouw van de basisschool De Schakel te Vinkeveen en wil ik u ons bureau aan u kenbaar maken. Gezien onze vele ervaringen met bouwbegeleiding van scholen zouden wij ook voor het project basisschool De Schakel het toezicht willen verzorgen.

  Centraal Bureau Bouwtoezicht, opgericht in 1968, is in de loop der jaren opgegroeid tot een bouwkundig adviesbureau met meer dan 200 medewerkers, waarvan 120 hoofdopzichters en opzichters. Wij dragen zorg voor onafhankelijke voorbereiding en begeleiding van bouwprojecten. Hierbij richten wij ons op de utiliteits- en woningbouw voor nieuwbouw en renovatie.

  Mijn concrete vraag aan u is of het CBB in het kader van toezicht voor u wat kan betekenen?.

  Met vriendelijke groet,

  Andre Cantineaux
  coördinator adviesgroep bouwplaatsmanagement

  B.V.Centraal Bureau Bouwtoezicht
  Postbus 1176
  6801 BD Arnhem
  K.v.K. Arnhem 09040847
  Telefoon 026 386 86 32
  Telefax 026 386 86 66
  Mobiel 06 543 106 21
  E-mail a.cantineaux@cbbarnhem.nl
  Website http://www.cbbarnhem.nl

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *